DADES DEL PROJECTE

NOU PAVELLÓ FUNDACIÓ PUIGVERT

  • Any del projecte

2000

  • Lloc de realització

Barcelona, Espanya

  • Client

Fundació Puigvert

  • Superfície construïda

12,000 m2

  • Capa-8

    + UN SOLAR TRIANGULAR, UN REPTE PER A LA CREATIVITAT
    Cadascuna de les cinc plantes amb les que compta l'edifici se cenyeix a la forma triangular del solar en què està situat. L'equip AA+Lluís Tejero Arquitectes va idear una estructura tipus a partir de dos eixos perpendiculars que organitzen la distribució interior de cada planta, ordenant els espais públics i els recintes privats propis dels serveis que s'atenen en cadascuna d'elles.

  • Capa-9

    Ampliació de les instal·lacions de la Fundació Puigvert, institució sanitària de referència en les especialitats d'Urologia, Nefrologia i Andrologia, amb seu a Barcelona (Espanya). El nou pavelló ocupa 5 plantes construïdes sota rasant amb una superfície total de 12.000 m2. Destaca la seva integració a l'entorn del conjunt modernista de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau obra de Domènech i Montaner, així com les solucions de funcionalitat ideades per l'equip autor de l'obra, format per Lluís Tejero Arquitectes en associació amb Alfredo Arribes Arquitectes Associats.

  • Capa-100

    + UN EXERCICI D'INTEGRACIÓ
    La concepció subterrània del nou pavelló evita directament l'agressió estètica cap al conjunt històric que conformen els pavellons veïns del recinte històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau creat per Lluís Domènech i Montaner, una de les obres mestres del modernisme català. Però a més, l'equip AA + Lluís Tejero Arquitectes va concebre una solució per millorar la integració en el conjunt de l'edifici Clínica de la Fundació Puigvert, que s'alça contigu al nou pavelló, construït en 1964 sota les premisses del racionalisme imperant en l'època. Així, s'ha aplicat a l'exterior de l'edifici un revestiment o pell ceràmica a força de maó ceràmic que cobreix totalment la façana sud, i que exerceix de nexe d'unió amb la construcció històrica gràcies a l'ús d'aquest material.

  • Capa-5

    + DEFINIR LA PERSONALITAT D'UN EDIFICI
    En línia amb el perfeccionisme que és propi del treball de l'equip AA + Lluís Tejero Arquitectes, l'interiorisme de la Fundació Puigvert ha estat atent a una sèrie de detalls que marquen un estil depurat i net que defineix la personalitat de l'edifici àdhuc sense renunciar a la funcionalitat. Així, atès que totes les plantes tenen la mateixa estructura, es va atribuir l'ús d'un color diferent a cadascuna d'elles a fi que l'usuari pogués situar-se immediatament. D'igual forma, l'específica disposició del mobiliari en cadascuna de les plantes respon també a l'objectiu d'ajudar a l'usuari a orientar-se a l'espai; així, es pot endevinar la zona de recepció de planta gràcies al sortint del mostrador, que destaca sobre la lineal del passadís. A una raó de funcionalitat respon així mateix l'ús predominant de materials nets i duradors com el laminatge HPL, que està present tant en els revestiments de murs i portes com en les peces de mobiliari interior.

  • Capa-14

    + DEFINIR LA PERSONALITAT D'UN EDIFICI
    En línia amb el perfeccionisme que és propi del treball de l'equip AA + Lluís Tejero Arquitectes, l'interiorisme de la Fundació Puigvert ha estat atent a una sèrie de detalls que marquen un estil depurat i net que defineix la personalitat de l'edifici àdhuc sense renunciar a la funcionalitat. Així, atès que totes les plantes tenen la mateixa estructura, es va atribuir l'ús d'un color diferent a cadascuna d'elles a fi que l'usuari pogués situar-se immediatament. D'igual forma, l'específica disposició del mobiliari en cadascuna de les plantes respon també a l'objectiu d'ajudar a l'usuari a orientar-se a l'espai; així, es pot endevinar la zona de recepció de planta gràcies al sortint del mostrador, que destaca sobre la lineal del passadís. A una raó de funcionalitat respon així mateix l'ús predominant de materials nets i duradors com el laminatge HPL, que està present tant en els revestiments de murs i portes com en les peces de mobiliari interior.