DADES DEL PROJECTE

CLÍNICA PROTOTIP PER A INSTITUTS D’ESPECIALITATS MÈDIQUES

  • Any del projecte

2012

  • Lloc de realització

Lima, Perú

  • Client

Clínica de Especialidades Médicas Universal, S.A.

  • Superfície construïda

25,000 m2

  • instituo-especialidades-medicas

    + CONCEPTE ARQUITECTÒNIC
    S'ha proposat un disseny dinàmic per els 5 volums que formen l'edifici. 4 bloqus separats i perpendiculars al volum principal limitant patis. Les façanes exteriors creen una superfície continua que es dobla creant els patis interiors. S'ha proposat un disseny dinàmic per els 5 volums que formen l'edifici. 4 bloqus separats i perpendiculars al volum principal limitant patis. Les façanes exteriors creen una superfície continua que es dobla creant els patis interiors.

  • Capa-38

    + COMPOSICIÓ I PROTECCIÓ SOLAR
    Es planteja la utilització d'una façana de mur cortina de vidre, protegida amb una gelosia de llepis a les façanes nord-oest i sud-est, corresponent amb les façanes principals de l'edifici. Aquest material protegeix l'interior de la radiació directa, evitant que es concentrin temperatures altes. A l'exterior les llepis horitzontals, impedeixen l'escalfament directe per radiació solar sobre el tancament de vidre. La composició de llepis horitzontals redueix l'impacte causat per la gran altura de l'edifici.

  • Vista-04R_25.11.20132

    Construcció d'un edifici de nova planta en un solar situat al centre del Districte Sant Borja, Lima, Perú. El solar està ubicat fent cantonada, entre la via interdistrital Av. Guàrdia Civil i el Passatge per als vianants Manet Eduard.
    L'obra consisteix en la construcció d'una Clínica de nova planta, que concentra les funcions de centre d'atenció de diverses especialitats, a través d'instituts d'especialitats mèdiques i de centre d'atenció clínica, amb àrea d'intervenció, observació i ingrés dels pacients.

  • Vista-07R2

    + UTILITZACIÓ INTEL·LIGENT DE LA LLUM NATURAL
    El projecte té en compte l'orientació per a la major obertura de façana. Aquesta característica permet que els espais que reben la major afluència de gent gaudeixin d'un ambient càlid i amb il·luminació natural, una condició molt important sobretot en el cas de les persones que han de passar una llarga estada.

  • esquema2

    + LOCALITZACIÓ I CONTEXT URBÀ
    L'objectiu del projecte és aprofitar al màxim les qualitats que ofereix el solar, i el context urbà en el qual es troba, procurant un resultat òptim en el qual l'usuari trobi unes condicions de confort i unes prestacions que li facilitin l'ús d'aquests serveis.

  • 12

    + PLANTA BAIXA COM A ESPAI PÚBLIC
    A la planta baixa l'espai lliure és major que el construït, es doblega l'espai del Passatge, a la part interior de la parcel·la, i fa que l'interior es converteixi en part de l'espai públic. Aquesta plaça serà un espai urbanitzat, amb un paviment noble i resistent, que també s'utilitzarà en el Passatge, amb mobiliari urbà, integrat i dissenyat per unificar la plaça i el passatge com un mateix espai, però un més públic i un altre més privat. El passatge tindrà un flux de gent constant i la plaça només durant el dia ja que a la nit romandrà tancat, tant des de l'Avinguda com des del Passatge.
    1. Planta baixa.
    2. Planta mezanin.

  • Capa-402

    1. Planta primera.
    2. Planta segona.

  • planta-tercera2

    1. Planta tercera.
    2. Planta quarta.

  • planta-quinta2

    1. Planta cinquena.
    2. Planta sisena.

  • planta-septima2

    1. Planta sèptima.
    2. Planta octava.

  • planta-novena2

    1. Planta novena.
    2. Planta desena.